Σοφία Παπαθωμά

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ - ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

Η ιατρός μας Σοφία Παπαθωμά, δερματολόγος – αφροδισιολόγος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Είναι απόφοιτος της ιατρικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών- ΕΚΠΑ (2004) και της οδοντιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – ΑΠΘ (2013) και κάτοχος του Μετεκπαιδευτικού διπλώματος Βασικές αρχές Ογκολογίας του ΕΚΠΑ (2005).

Εκπαιδεύτηκε στην Παθολογία του Γενικού Νοσοκομείου Γ.Παπανικολάου Θεσσαλονίκης για δύο χρόνια από το 2008-2010 και εκπλήρωσε την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου (Αγροτικό) από το 2010-2011 στο περιφερικό ιατρείο Καλάνδρας και το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας Χαλκιδικής. Υπήρξε επιστημονική συνεργάτης της Στοματολογικής Κλινικής της Οδοντιατρικής σχολής του ΑΠΘ. Πραγματοποίησε την ειδίκευσή της στο Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης όπου έλαβε τον τίτλο της ειδικότητάς της. Επέστρεψε από το Βέλγιο το 2019 και από το 2020 είναι άμισθη επιστημονική συνεργάτιδα της Β΄Δερματολογικής Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης και επιστημονικά υπεύθυνη του Δερματολογικού τμήματος της Κάλλιστον.

Είναι μέλος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ), και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV), της Ελληνικής εταιρίας Δερματοσκόπισης (HDS) και της Ελληνικής εταιρίας Δερματοχειρουργικής,Laser και Αισθητικής Δερματολογίας.

Η ιατρός παρέχει υπηρεσίες που καλύπτουν ευρύ φάσμα της κλινικής, επεμβατικής, αισθητικής δερματολογίας: Κλινική δερματολογία (δέρματος, νυχιών, τριχών, αδένων) ενηλίκων και παιδιών, στοματολογική εκτίμηση μαλακών μορίων στόματος, δερματοσκόπηση σπίλων και άλλων όγκων του δέρματος, σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, πιστοποιητικά, ηλεκτρονική συνταγογράφηση ΕΟΠΥΥ, δερματοχειρουργική και κρυοθεραπεία. Στην αισθητική δερματολογία προσφέρονται υπηρεσίες όπως botox, υαλουρονικό, ετερόλογη και αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP, νήματα PDO, Peelings. Παράλληλα προσφέρονται εφαρμογές Laser Nd:YAG, CO2, fractional καθώς και αποτρίχωση Alexandrite.