Οι παραδοσιακές μέθοδοι αποτρίχωσης (ξυράφι, κερί, ταινίες, κλπ.), προσφέρουν προσωρινή μόνο λύση στο θέμα της τριχοφυίας. Για το λόγο αυτό, όλο και περισσότερες γυναίκες και άνδρες επιλέγουν σαν μέθοδο αποτρίχωσης τα laser. Η κλινική μας έχει εξοπλιστεί με τα πλέον εξελιγμένα μηχανήματα που μαζί με το εξειδικευμένο προσωπικό μας, σας υπόσχεται οριστικά και μόνιμα αποτελέσματα.
Τι είναι η αποτριχωση με laser;
To laser αποτρίχωσης πρόκειται για μια εντελώς ακίνδυνη δέσμη φωτός, που μετατρέπεται σε ενέργεια και απορροφάται επιλεκτικά από τη μελανίνη του θύλακα της τρίχας, με αποτέλεσμα να καταστρέφει τα αναγγεννητικά κύτταρα που παράγουν τριχοφυία.
Είναι επικίνδυνο;
Όχι, δεν είναι επικίνδυνο. Τα ιατρικά laser αποτρίχωσης δεν είναι όπως η ακτινοθεραπεία. Δε διεισδύουν στο σώμα ούτε επηρεάζουν άλλα όργανα. Έχουν συγκεκριμένο στόχο, τη μελανίνη στο θύλακα της τρίχας, καταστρέφοντας μόνο αυτήν και αφήνοντας ανέπαφη τη γύρω περιοχή.
Σε ποια σημεία εφαρμόζεται;
Το laser μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σημείο υπάρχει ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, τόσο στη γυναίκα όσο και στον άνδρα. Το αποτέλεσμα και ο αριθµός των συνεδριών εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες. Η σκουρόχρωμη τριχοφυϊα αποκρίνεται καλύτερα από την ανοιχτόχρωμη.
Πόσες θεραπείες θα χρειαστούν;
Ο αριθμός των θεραπειών που θα χρειαστούν συνολικά διαφέρει από άτομο σε άτομο. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το χρώμα της επιδερμίδας, το χρώμα και το πάχος της τρίχας, η περιοχή του σώματος, τα επίπεδα των ορμονών του κάθε ατόμου. Για το λόγο αυτόν καλό είναι να γίνεται ορμονολογικός έλεγχος. Για το πρόσωπο είναι δύσκολο να προβλεφθεί ο συνολικός αριθμός επειδή η περιοχή συχνά επηρεάζεται από ορμονικές διαταραχές.
Πόσο συχνά γίνεται;
Στις περιοχές του προσώπου συνήθως κάθε ένα μήνα και για τις περιοχές του σώματος συνήθως κάθε 1,5 – 2 μήνες.
Υπάρχουν παρενέργειες;
Συνήθως μπορεί να εμφανιστεί τοπικό ερύθημα (κοκκινίλα) ή περιθυλακικό οίδημα, ενώ σπανιότερα μπορεί να εμφανιστεί υποχρωμία ή υπερχρωμία του δέρματος. Όλα είναι παροδικά και αντιμετωπίζονται με την κατάλληλη ιατρική θεραπεία.
Επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της κύησης;
Είναι τελείως ακίνδυνο και μπορεί να γίνει εφαρμογή laser κατά τη διάρκεια της κύησης. Για προληπτικούς λόγους καλό είναι να αποφεύγεται τους 3 πρώτους μήνες της κύησης και πάντα σε συννενόηση με το γυναικολόγο.
Αν χρησιμοποιώ άλλη μέθοδο αποτρίχωσης πότε μπορώ να κάνω laser;
Εάν έχετε κάνει αποτρίχωση με κερί, χαλάουα, ταινίες αποτρίχωσης κτλ. μπορείτε να κάνετε laser 15 ημέρες μετά.
Υπάρχει laser για τις λευκές και τις ξανθές τρίχες;
Όχι. Μέχρι σήμερα ακόμη και τα ιατρικά laser όπως ο Αλεξανδρίτης (Alexandrite) ή το Διοδικό (Diode) δεν μπορούν να ”διαβάσουν” την ανοιχτόχρωμη τριχοφυΐα.
Από ποια ηλικία μπορεί κάποιος να κάνει laser;
Δεν υπάρχει κάποια αντένδειξη ως προς την ηλικία που κάνουμε laser, όμως επειδή στις μικρές ηλικίες οι ορμόνες δεν έχουν σταθεροποιηθεί ακόμα, στη ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ προτείνουμε η εφαρμογή laser να γίνεται μόλις σταθεροποιηθεί η έμμηνος ρύση (περίοδος) ώστε να έχουμε γρηγορότερα και πιο άμεσα αποτελέσματα. Σε μικρές περιοχές που εκτίθενται βέβαια όπως το άνω χείλος μπορούμε κάλλιστα να εφαρμόσουμε laser.
Αξίζει τον κόπο;
Το ξυράφι και οι αποτριχωτικές συσκευές δεν είναι οι ενδεδειγμένοι μέθοδοι αποτρίχωσης, καθώς δημιουργούνται προβλήματα όπως θυλακίτιδες και σημάδια. Στο τέλος της θεραπείας με laser το αποτέλεσμα είναι μόνιμο, αφήνοντας το δέρμα λείο και απαλό.
Τι κάνω όταν αργεί το ραντεβού για αποτρίχωση με Laser;
Είναι προτιμότερο να ξυρίζουμε ή να τριμμάρουμε τις τρίχες στο σώμα ενδιάμεσα από τα ραντεβού αποτρίχωσης με Laser
Σε τριχοφυΐα που αφορά το πρόσωπο προτείνεται οι τρίχες να ψαλιδίζονται προσεκτικά και επιλεκτικά σε σχέση με το χνούδι που μπορεί να συνυπάρχει στην ίδια περιοχή.
Τι άλλο πρέπει να προσέξω;
Το κερί, η χαλάουα, το τσιμπιδάκι ή οποιαδήποτε άλλη τεχνική τραβήγματος από τη ρίζα της τρίχας, επηρεάζουν αρνητικά το καλό αποτέλεσμα του Laser, διότι συνήθως οι τρίχες κόβονται, γυρίζουν και εγκλωβίζονται κάτω από την επιδερμίδα, λόγω της αντίστασης που αυτή προβάλει.
Η λεύκανση της τρίχας μειώνει το ποσοστό της μελανίνης της τρίχας, με αποτέλεσμα το χρωμοφόρο να είναι σε αδύναμες συγκεντρώσεις!