Search
Close this search box.

PRP Aυτόλογη Μεσοθεραπεία

ΔΕΡΜΑΤΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Λόγω της συνεχούς αυξανόμενης τάσης για πιο νεανικό και πιο υγιές δέρμα η ιατρική κοινότητα έχει στρέψει την έρευνα στην χορήγηση αυτόλογων θεραπειών ,μεταξύ των οποίων και το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα ή αλλιώς PRP.Όταν μιλάμε για αυτόλογες θεραπείες ενοούμε θεραπείες με ουσίες που λαμβάνονται απο τον ίδιο τον ασθενή.Στην προκειμένη περίπτωση οι ουσίες λαμβάνονται απο το αίμα του ασθενή.Η θεραπεία αυτή λόγω της ιδιότητας που έχουν τα αιμοπετάλια στην αναδόμηση των ιστών χρησιμοποιείται σε πολλές ειδικότητεςκαι κυρίως στη δερματολογία.

Τι είναι το PRP;

Το PRP αποτελεί αυτόλογο κλάσμα του αίματος και περιέχει 4-7 φορές περισσότερα αιμοπετάλια απο τη συνήθη συγκέντρωση.

Πως δρα και που χρησιμοποιείται;

Οι ιδιότητες του πλάσματος πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP) λόγω τωνν υψηλών συγκεντρώσεων σε αυξητικούς παράγοντες και άλλων πρωτεϊνών που οδηγούν στην αγγειογένεση χρησιμοποιούνται πολύ συχνά για την θεραπεία αλωπεκιών, για την ανάπλαση της επιδερμίδας αλλά και πολύ συχνά για την επούλωση των ιστών.
Ο μηχανισμός δράσης του PRP βασίζεται στην ενεργοποίηση των ινοβλαστών για την αναδόμηση της εξωκυτάριας ουσίας και της αύξησης του κολλαγόνου τύπου Ι.

Ποίες είναι οι κυριότερες ενδείξεις;

  • Ανάπλαση προσώπου, μείωση των ρυτίδων και σύσφιξη του λαιμού
  • Αναζωογόνηση χεριών και ντεκολτέ
  • Ουλές ακμής
  • Επούλωση ουλών και τραυμάτων
  • Βελτίωση ραγάδων (πρόσφατων και παλιών)
  • Αντιμετώπιση ανδρογενετικής αλωπεκίας
  • Εποχιακή τριχόπτωση

Είναι εύκολη σαν διαδικασία;

H διαδικασία είναι πολύ εύκολη,η λήψη αίματος γίνεται απο εξειδικευμένο προσωπικό όπου το αίμα που λαμβάνεται φυγοκεντρείται για να μας δώσει τη συγκέντρωση των αιμοπεταλίων που θέλουμε και εφαρμόζεται ενέσιμα με μικροπομφούς στα σημεία που επιζητούμε βελτίωση, είτε αυτό είναι το τριχωτό της κεφαλής για την αύξηση της τριχοφυίας είτε στο πρόσωπο για την λείανση των επιφανειακών ρυτίδων και την γενικότερη αναδόμηση της επιδερμίδας.
Με βάση την βιβλιογραφία για να είναι αποτελεσματική η θεραπεία με ορατά αποτελέσματα είτε αυτό έχει να κάνει με την αλωπεκία είτε για αντιγήρανση, θα πρέπει να γίνουν τουλάχιστον 3 θεραπείες με απόσταση 1 μήνα μεταξύ τους και ο μέσος όγκος καθαρού PRP που πρέπει να εγχύεται σε κάθε θεραπεία είανι 6,2 ml.

Πόσο διαρκεί και κάθε πότε πρεπει να γίνεται;

Η όλη διαδικασία γίνεται στο ιατρείο, διαρκεί περίπου μία ώρα. H θεραπεία ολοκληρώνεται σε 3-4 συνεδρίες, με μεσοδιαστήματα 30 ημερών συνήθως και επαναλαμβάνεται ανά έτος.Μια συνεδρία είναι αρκετή για λαμπερό δέρμα.

Γιατί να την προτιμήσουμε σαν θεραπεία;

To πλεονέκτημα της θεραπείας πέραν του πολύ καλού αποτελέσματος είναι ότι έχει πολύ μικρές πιθανότητες να προκαλέσει ερεθιστική ή εξ’επαφής δερματίτιδα, καθώς είναι παράγωγο του αίματος του ίδιου του ασθενούς.

Έχει παρενέργειες;

Ως ανεπιθύμητες ενέργειες αναφέρονται η πρόκληση τοπικής αντίδρασης στο σημείο της ενέσιμης εφαρμογής και η πιθανή έκλυση πόνου.

Χρειάζεται αναισθησία;

Με τη χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας, η θεραπείας είναι απολύτως ανεκτή.

Σε ποιες περιπτώσεις αντενδείκνυται;

Οι μοναδικές αντενδείξεις της εφαρμογής της μεθόδου είναι αιματολογικές διαταραχές, όπως διαταραχές πήξεως του αίματος, αιμοσφαιρινοπάθειες, χαμηλά αιμοπετάλια στο αίμα, ανοσοκαταστολή και κακοήθειες. Σχετική αντένδειξη αποτελεί επίσης η χρήση αντιπηκτικών – αντιαιμοπεταλιακών φαρμάκων και όταν ο ασθενής έχει προδιάθεση εμφάνισης χηλοειδών ή έχει κάποια ενεργό δερματοπάθεια.

Ποιός ο χρόνος αποθεραπείας? Μπορεί ο ασθενής να επιστρέψει άμεσα στις υποχρεώσεις του;

Συνήθως δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας. Μπορεί να εμφανιστούν εκχυμώσεις (μελανιές) που υποχωρούν εντός λίγων ημερών.

Τι αναμένουμε σαν αποτέλεσμα και μπορεί να συνδιαστεί με άλλες θεραπείες;

Είτε ως μονοθεραπεία είτε σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους, έχει μοναδικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση ρυτίδων, ουλών, ραγάδων και τριχόπτωσης. Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, την οξυγόνωση και την ενυδάτωση του δέρματος. Συνδυάζεται με όλες τις θεραπείες αντιγήρανσης.

Σε ποιους απευθύνεται;

Σε άντρες ή γυναίκες πριν και μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών. Χρόνια ή εποχιακή τριχόπτωση, ανδρογενετική αλωπεκία. Έντονη τριχόπτωση μετά από εγκυμοσύνη, δίαιτες ή χημειοθεραπείες. Όποιος επιθυμεί μια αναζωογόνηση – ανάπλαση του δέρματος στο πρόσωπο, στο λαιμό, στο ντεκολτέ και στα χέρια.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Κάλλιστον Medical Care δημιουργήθηκε για να προσφέρει υψηλού επιπέδου ολοκληρωμένες υπηρεσίες οδοντιατρικής, δερματολογίας, αισθητικής και διατροφολογίας σε έναν καλαίσθητο, ενιαίο χώρο με βραβευμένο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και με μια άρτια ιατρική ομάδα εκλεκτών επιστημόνων.

Σας περιμένουμε!

AIΤΗΜΑ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ